Vanlige spørsmål
Nøkler bestilles fra styret via e-post, styret@ilalokken.no. Oppgi navn, seksjon og antall nøkler som ønskes.
Faktura for nøkkel sendes til seksjonseiers adresse fra vår leverandør, låshuset. Kostnad er 680 pr stk + pluss porto dersom nøkkelen ikke hentes direkte hos Låshuset.
- Denne er i kjelleren.
- Husk at når du skrur av stoppekranen i kjelleren skrur du av vannet i alle leiligheter over/under deg. Dette bør gjøres i veldig kort tid ad gangen, og aktuelle naboer må varsles.
- Alle bør ta sikte på å installere stoppekran direkte i hver seksjon for å unngå denne problematikken.
Styret erfarer at det er behov for informasjon rundt hva seksjonseiere må foreta seg ved større problemer som kan oppstå i leilighetene/oppgang. Herunder vannlekkasje, strømbrudd mv. I denne guiden vil dere finne svar på rutiner som bør følges og hvilken part (dvs. seksjonseier/styret) som er ansvarlig for å foreta seg noe i de enkelte situasjoner.
Dette må seksjonseier gjøre ved akutte tilfeller som f.eks. vannskader/lekkasjer/el-
- Minimere skade: dvs. skru av vann dersom det er vannskade/aktiv lekkasje, haster det tilkalles rørlegger på eget initiativ, evt. brannvesenet dersom det er store mengder vann som må pumpes, deretter meldes skaden inn til e-post på styret@ilalokken.no, viktig at den inneholder telefonnummer og annen kontaktinfo. Styret vil da rapportere skaden til IF. Seksjonseier må videre kontakte sin egen innboforsikring ved behov.
- Kilden til skaden: Dersom det er grunn til å tro at f.eks. vann kommer fra annen seksjon må denne seksjon kontaktes. Dersom det er grunn til å tro at andre seksjoner påvirkes av skade fra egen leilighet varsles de gjeldende seksjoner. Gi styret beskjed i e-post om skaden dersom andre seksjoner kan være påvirket.
- Det samme gjelder ved andre hasteproblemer, dersom det er problemer som haster gjeldende f.eks. elektrisitet eller strømtilførsel, kontaktes elektriker. Sameiet bruker Henrik Ronau fra MerElektro 64 80 87 77/ 918 84 368, han kjenner sameiet godt - men andre elektrikere kan også kontaktes.
- Gjeldende kostnader så avhenger dette av årsak, dersom det er noe galt i den enkelte seksjon vil seksjonseier kunne være ansvarlig. Skader knyttet til bygningsmassen/faste installasjoner faller som regel under Sameiets bygningsforsikring hos IF.
Styrets ansvarsområde
- Det minnes først og fremst om at Styret ikke er ansvarlig for å håndtere hastesaker v. eksempelvis vannlekkasjer mv. Dersom det oppstår en akutt vannlekkasje er det lite styre kan gjøre utover å rapportere dette inn til vår forsikring, dette vil fint kunne gjøres påfølgende dag dersom det skjer f.eks. midt på natten. Forsikringen vil uansett ikke kobles på umiddelbart. Spar på evt. regninger som kan videresendes forsikringen.
- Informasjon mottas derfor best på e-post slik at styret kan melde forholdet inn til forsikring. Følg ellers instruks over dersom du er usikker på hva som skal gjøres. Skadereduksjonsprinsippet er bærende i forsikringssaker. Skru av vann og gjør det som kan for å forhindre skader av ulik art. Styret svarer som regel på e-post og naborom raskt.
Ja. Se sameiets vedtekter for videre informasjon.
Kort oppsummert.
- Kortidsleie: begrenset til 90 dager per år.
- Seksjonseier plikter selv å varsle om nye leietaker i OBF-portalen. Fullt navn og kontaktinfo skal legges inn i portalen.
- Styret kommuniserer ikke direkte med leietakere. Alle henvendelser må tas igjennom seksjonseier.
- Renter og avdrag på fellesgjeld
- Festeavgift (sameiet er på festet tomt)
- Trappevask
- Vaktmestertjeneste
- Snømåking/gartnertjenester
- Administrative kostnader (forretningsfører, styrehonorar mv.)
- Internett.
- Vedlikehold
Nei, du kan ikke endre forfallsdatoen. Dersom det er ønskelig med en betalingsutsettelse, ta kontakt med boligforvalter OBF på firmapost@obf.no eller 22 12 23 40.
Ja, vi tilbyr både eFaktura og AvtaleGiro. Når du skal betale en originalfaktura i nettbanken din kan du følge linken for AvtaleGiro eller eFaktura. Legg inn de ni første sifrene av KID-nummeret på fakturaen som eFaktura-referanse. Ved AvtaleGiro vil du trekkes automatisk såfremt det er nok penger på kontoen og at trekkgrensen er satt høyt nok. For eFaktura må derimot betalingen bekreftes i nettbanken. Du må da velge det alternativet som passer deg best.
Merk deg at det kan ta noen uker før betalingsavtalene trer i kraft. Derfor bør du følge med den første tiden og betale manuelt til avtalen er i gang.
Som eier har man en rekke forpliktelser overfor boligselskapet. Manglende betaling er å anse som et betalingsmislighold. Kravet blir purret og fulgt opp etter gjeldende rutiner. Inndrivelseskostnader belastes skyldner. I ytterste konsekvens, vil betalingsmislighold resultere i salgspålegg av leiligheten.
Det er ikke registrert betaling av opprinnelig krav fra ditt boligselskap. Oppfølging av kravet er derfor overført til Klare Inkasso. Har du spørsmål til varselet kontakter du Klare Inkasso post@klareinkasso.no eller på tlf 75 40 36 00.