Forsikringsskader mv.
Styret erfarer at det er behov for informasjon rundt hva seksjonseiere må foreta seg ved større problemer som kan oppstå i leilighetene/oppgang. Herunder vannlekkasje, strømbrudd mv. I denne guiden vil dere finne svar på rutiner som bør følges og hvilken part (dvs. seksjonseier/styret) som er ansvarlig for å foreta seg noe i de enkelte situasjoner.
Dette må seksjonseier gjøre ved akutte tilfeller som f.eks. vannskader/lekkasjer/el-problemer:
1. Minimere skade: dvs. skru av vann dersom det er vannskade/aktiv lekkasje, haster det tilkalles rørlegger på eget initiativ, evt. brannvesenet dersom det er store mengder vann som må pumpes, deretter meldes skaden inn til e-post på styre@ilalokken.no, viktig at den inneholder telefonnummer og annen kontaktinfo. Styret vil da rapportere skaden til IF. Seksjonseier må videre kontakte sin egen innboforsikring ved behov.
2. Dersom det er grunn til å tro at f.eks. vann kommer fra annen seksjon forsøkes det å kontakte den seksjonen. Dersom det er grunn til å tro at andre seksjoner påvirkes av skade fra egen leilighet varsles de gjeldende seksjoner. Gi styret beskjed i e-post om skaden dersom andre seksjoner kan være påvirket.
3. Det samme gjelder ved andre hasteproblemer, dersom det er problemer som haster gjeldende f.eks. elektrisitet eller strømtilførsel, kontaktes henholdsvis leverandør av brannsystem, Elotec, info finnes ved boks v/ inngangsdør i hver enkelt oppgang, eller elektriker. Sameiet bruker Henrik Ronau fra MerElektro 64 80 87 77/ 918 84 368, men andre kan også kontaktes.
Gjeldende kostnader så avhenger dette av årsak, dersom det er noe galt i den enkelte seksjon vil seksjonseier kunne være ansvarlig. Skader knyttet til bygningsmassen/faste installasjoner faller som regel under Sameiets bygningsforsikring hos IF.
Styrets ansvarsområde
1. Det minnes først og fremst om at Styret ikke er ansvarlig for å håndtere hastesaker v. eksempelvis vannlekasjer mv. Dersom det oppstår en akutt vannlekkasje er det lite styre kan gjøre utover å rapportere det inn til vår forsikring, dette vil fint kunne gjøres påfølgende dag dersom det skjer f.eks. midt på natten. Informasjon mottas derfor best på e-post slik at styret kan melde forholdet inn til forsikring. Følg ellers instruks over dersom du er usikker på hva som skal gjøres. Skadereduksjonsprinsippet er bærende i forsikringssaker. Skru av vann og gjør det som kan for å forhindre skader av ulik art. Styret svarer som regel på e-post og naborom meget raskt.
2. Utleie. Det er seksjonseier (utleier) som er kontaktperson for leietaker. Det bes om at utleier informerer leietaker om dette ved utleie, styret har ikke kapasitet til å være mellomledd i saker der leietaker behøver informasjon eller å melde inn diverse saker eller dersom leietaker har spørsmål. Leietaker skal informeres om ordensreglement og at styret ikke kan besvare henvendelser fra leietakere.
3. Styreleder kan kontaktes på telefon dersom det i særlige tilfeller er behov for dette. Det bes om at øvrige styremedlemmer ikke kontaktes per telefon uten at dette er avtalt på forhånd.
-Styret